top of page

Mijn verhaal

1.2_groepspraktijk_onze therapeuten_Marc

Vanaf januari 2023 geef ik de fakkel over aan de jonge generatie. Na 40 jaar een praktijk te runnen, is het tijd geworden om het wat rustiger aan te doen. Momenteel heb ik de pensioen gerechtigde leeftijd bereikt en zal ik meer tijd nemen voor cultuur, hobbies en reizen.

 

Daarom wordt mijn groepspraktijk Neuro- en Psychomotoriek voor Kinderen Leuven overgenomen door twee fantastische collega’s, Elien Schoonjans en Karen Vermeerbergen. Ik maak vanaf heden dus deel uit van een nieuwe praktijk: Groepspraktijk De Blinker, Kinesitherapie voor Kinderen.

 

Momenteel werken we in De Blinker met 8 therapeuten en, zoals voordien, worden de onderzoeken, gesprekken en therapieën ingepland volgens de deskundigheid en agenda van de verschillende therapeuten. Ikzelf zal nog een gedeelte van de psychomotorische onderzoeken doen en hiernaast blijf ik wekelijks studiedagen en navormingen geven aan scholen, leerkrachten en therapeuten.

 

www.de-blinker.be

Het begin:

 

In oktober 1983 begon ik een zelfstandige kinesitherapiepraktijk die zich specialiseerde in psychomotorische diagnostiek en begeleiding van kinderen en jongeren.

 

Hierbij kon ik samenwerken met verschillende centra en consultatiediensten te Leuven en ontstond de mogelijkheid om een heel netwerk uit te bouwen en samen te werken met andere disciplines: kinderpsychiaters, kinderpsychologen, orthopedagogen, pediaters, huisartsen, CLB-medewerkers, revalidatiecentra, scholen basisonderwijs en scholen buitengewoon onderwijs.  

 

Na een tijd ontstond bij mij de interesse in het systeemgeoriënteerd werken met kinderen en gezinnen. In 1989 begon ik dan ook aan mijn opleiding systeemgeoriënteerde therapie en in 1992 werd ik naast leerkracht lichamelijke opleiding, kinesitherapeut en psychomotorische therapeut ook een erkend systeemtherapeut.

 

Ontstaan groepspraktijk:

 

Vanaf 1998 werd de praktijk uitgebreid met een eerste collega omdat de wachtlijst voor diagnostiek en therapie te groot werd. Sinds 2004 kwam er nog een collega bij en was er sprake van een echte groepspraktijk.

 

Momenteel werken we met 8 collega’s die allen met veel vakkennis en enthousiasme kinderen met allerlei problemen begeleiden. Daar we al meer dan 40 jaar bezig zijn in onze  praktijk, blijft onze expertise en onze ervaring groeien.

 

Elke collega blijft zich voortdurend bijscholen en vanuit onze praktijk worden er jaarlijks vele navormingen, bijscholingen en studiedagen gegeven voor ouders, leerkrachten en therapeuten. Daarnaast schreef ik reeds verschillende praktische boeken voor ouders en leerkrachten.

bottom of page