top of page

Thuis oefenen

In deze moeilijke tijden zijn ook de deuren van onze groepspraktijk spijtig genoeg gesloten. De kinderen waren echter zeer goed bezig om samen met ons te werken aan hun krachten, moeilijkheden of tekorten.

 

Verschillende kinderen hebben met het oog op september 2020 nog een hele weg af te leggen en dit in functie van ondermeer schoolrijpheid, lateralisatie, zelfvertrouwen, grootmotoriek en coördinatie, fijnmotoriek en voorbereidende schrijfmotoriek.

 

Wij willen er dan ook voor zorgen dat al onze kinderen de kans krijgen om thuis samen met hun ouders te oefenen op de voor hun relevante onderwerpen.

 

Hieronder vind je een overzicht van zeven thema's; de komende weken zullen we ervoor zorgen dat er op regelmatige tijdstippen oefeningen en hulpmiddelen worden aangevuld zodat dit een doe het zelf bibliotheek wordt voor ouders en kinderen.

 

We beseffen dat dit de echte therapie nooit kan evenaren, maar in deze tijden kan het er wel voor zorgen dat onze kinderen hun reeds behaalde niveau enigszins kunnen handhaven en daarbij ook nog eens samen met hun ouders leuke en motiverende activiteiten, spelletjes en oefeningen kunnen doen.

 

De oefeningen en hulpmiddelen omvatten algemene tips uit onze rijke ervaring, oefeningen die we dagelijks in de groepspraktijk gebruiken, oefeningen uit mijn boeken en zelfs video-opnames waarin ikzelf uitleg geef en bepaalde oefeningen demonstreer.

 

Vooraleer je een keuze maakt uit onderstaande onderwerpen lees zeker eerst 'Hoe best oefenen?'. Hierin worden belangrijke tips gegeven over het oefenen met kinderen.

 

Indien u vragen heeft over welke thema's nuttig zijn voor uw kind of indien u moeilijkheden ervaart bij het oefenen, aarzel dan niet om ons te contacteren (email of telefoon).

Hoe best oefenen?

Belangrijke tips om goed te oefenen.

Schoolrijpheid

Is mijn kind klaar voor het eerste leerjaar?

Ruimtelijke oriëntatie, 

lateralisatie & richting

Bewegen in de ruimte en op papier, handvoorkeur, draairichting en werkrichting.

Fijnmotoriek &  schrijfmotoriek

Fijne activiteiten met handen en vingers & van voorbereidende krullen tot letters en woorden.

> Binnenkort beschikbaar <

Grootmotoriek & coördinatie

Grote bewegingsactiviteiten & het samenwerken tussen verschillende lichaamsdelen.

> Binnenkort beschikbaar <

Concentratie & werkhouding

Aandachtig zijn, een taak aanpakken en volhouden.

> Binnenkort beschikbaar <

3.0_KNOP_thuis oefenen_7_filmpjes_V

Filmpjes

Demonstraties van allerlei oefeningen & activiteiten.

> Binnenkort beschikbaar <

bottom of page