top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMarc Litière

Jij werkt, hij werkt, zij werkt, en ik …..amuseer mij.


‘Als ik werk ben ik helemaal van de wereld. Ik verlies mezelf in mijn hoofd.’ L.Unger


Ondertussen is onze praktijk al bijna twee weken volledig gesloten en daarom moet de titel van deze blog eigenlijk zijn: en ik ....amuseerde mij. Het is bizar en absurd en ik mis alle kinderen reeds. Bijna veertig jaar heb ik een praktijk waarin ik dagdagelijks kinderen onderzoek of begeleid en ik noem dit niet echt werken wat ik doe. Het is een voorrecht bezig te mogen zijn met het bekijken, observeren, onderzoeken van kinderen of om samen met hen een leuke weg te gaan naar meer zelfstandigheid, meer zelfvertrouwen, meer kennis en meer praktische vaardigheden. Ik noem het samen spelen, samen leren en ons samen amuseren. Het is voor mij een levensgevend, verjongend, verhelderend, leuk, positief, leerrijk, interessant, zielsverheffend en zuiverend voorrecht elke keer opnieuw en ik hoop dit nog lang te mogen doen. Laat ons hopen dat deze moeilijke toestand toch niet te lang duurt. Maar de dagdagelijkse corona-realiteit voorspelt niet veel beterschap op korte termijn.


Voor al het zorgpersoneel dat nu zorgt draagt voor onze medemensen slechts één woord: RESPECT.


‘Trust I see and I find in you

Every day for us something new

Open mind for a different view

And nothing else matters.’

Metallica


Hopelijk krijgen jullie na deze crisis ook het blijvend respect dat jullie al jaren verdienen en dat in feite al lang zoek was. Hopelijk zal er nu eens niet bespaard worden op jullie loon of infrastructuur en krijgen jullie het wat makkelijker in de toekomst. Hopelijk worden de helden van vandaag niet te snel vergeten in de waan van elke nieuwe dag en in de dagdagelijkse ratrace, politieke spelletjes en besparingsrondes.


En voor iedereen die het nu nog steeds nodig vindt om zijn goesting te doen, om toch samen te komen en geen afstand te houden: shame on you. Jullie spelen met de levens van uw medemensen, van uw familie en van uzelf.


Ik heb wel het gevoel dat ik de laaste week een stuk ouder ben geworden, maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen.


‘I’m older than I once was

And younger than I’ll be

But that’s not unusual’

Paul Simon

Ondertussen zien we dus geen kinderen meer in de praktijk en zitten mijn collega’s en ikzelf zonder inkomsten. Ook een belangrijke reden waarom het niet te lang mag duren. Maar ik verveel me absoluut niet: ik werk intensief aan de oefeningen en spelletjes voor de kinderen zodat ze thuis kunnen spelen en oefenen. Ook ben ik aan het bekijken of ik filmpjes met demonstraties van oefeningen kan maken en dan wil ik die ook op de website zetten. Maar als jullie mijn eerste blog gelezen hebben, weten jullie dat ik weinig of geen computerkennis heb. Hiervoor moet ik dus verschillende hulplijnen inroepen en in deze ‘sociaal afstandelijke tijden’ verloopt alles via gsm en computer. Maar het komt goed, we vinden wel een manier om de oefeningen en filmpjes tot bij de kinderen te krijgen.


Houd je gezond en zorg voor elkaar,


Marc

87 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 comentario


petra.costermans
17 abr 2020

Een goede gezondheid voor jullie allemaal en hopelijk tot snel. Groetjes, Dakota en mama

Me gusta
bottom of page