top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMarc Litière

Over uitzonderlijke tijden en alternatieven om te werken, spelen en oefenen.

Bijgewerkt op: 1 apr. 2020

“We kunnen de gezondheid van uw kind of onszelf niet meer garanderen en daarom besluiten we om onze groepspraktijk psychomotoriek voor kinderen volledig te sluiten vanaf maandag 16 maart 2020.”


Dit was de pijnlijke boodschap naar alle ouders en kinderen die bij ons in begeleiding komen, die gepland staan voor een psychomotorisch onderzoek of die op de wachtlijst staan om therapie te starten. Het zijn uitzonderlijke tijden en niemand weet waar dit naar toe gaat of wanneer dit gaat beteren. Het is een moeilijke situatie voor iedereen en iedereen is op zoek.


‘Vraag niet naar de weg, want iedereen is de weg kwijt.’ F.Boeyen


Je kan niet werken met kinderen terwijl je een afstand houdt van één of twee meter. Evenmin kan je werken met mondmasker, handschoenen of beschermende kledij met kinderen die motorische, cognitieve of emotionele moeilijkheden hebben (psychomotoriek).

Kinesitherapeuten mogen nu enkel nog hoogdringende en noodzakelijke behandelingen uitvoeren met veel aandacht voor hygiëne en afstand om besmetting te voorkomen. Spijtig dat alles zo plots in een stroomversnelling is gekomen. Onze kinderen zijn geen hoogdringende of noodzakelijke patiënten, maar toch. De meeste kinderen waren zeer goed bezig om samen met ons te werken aan hun krachten, moeilijkheden of tekorten. Verschillende kinderen hebben met het oog op september 2020 nog een hele weg af te leggen en dit in functie van schoolrijpheid, lateralisatie, zelfvertrouwen, fijnmotoriek, tekenen, raamfiguren en voorbereidende schrijfmotoriek. Dus misschien toch wel dringend dan? Maar de gezondheid staat voorop en iedereen kan zich nu best aan de veiligheidsregels houden. Hoewel er nog steeds mensen zijn die het niet begrepen hebben.


‘Still a man hears what he wants to hear and disregards the rest.’ P.Simon


Psychomotorische therapie geven of aan psychomotorische diagnostiek doen kunnen we niet via de computer, maar we kunnen de kinderen en de ouders wel een beetje helpen vanop afstand. Twee keer per week zullen we proberen om spelletjes, oefeningen en voorbereidende activiteiten mee te geven via onze blog of website. Zo kan iedereen die het wil, toch een beetje aan de slag.

We proberen dit alles te organiseren rond bepaalde thema’s en vaardigheden en tevens zullen we enkele belangrijke principes oplijsten om het spelen en oefenen leuk te maken.

Binnen enkele dagen komen de eerste oefeningen en oefenblaadjes op de site. Samen met mijn zoon Thomas werk ik er hard aan via telefoon, whatsapp en email (blijf in uw kot! en afstand houden!).

Houd je gezond en zorg voor elkaar en ik wens jullie veel speel-, leer- en oefenplezier.

We gaan er samen iets goeds van maken.


‘Walk on, walk on

With hope in your hearts

And you’ll never walk alone’

O. Hammerstein


Marc Litière

78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page